Jadłospis

Obiad Produkty mogące wywoływać alergię użyte przy gotowaniu potrawy
Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, placki z jabłkami na maślance , kompot owocowy(owoc) ZUPA: seler

 

2 DANIE: mleko i przetwory mleczne, mąka pszenna

Zupa pomidorowa ryżanka zabielana, ziemniaki, ryba – filet w panierce, surówka z kwaszonej kapusty z jabłkiem i marchewką,  kompot owocowy ZUPA: seler, mleko i przetwory mleczne

 

2 DANIE: jaja, mąka pszenna

Zupa szczawiowa z jajkiem  i ziemniakami, kasza gryczana z potrawką z kurczaka gotowanego, buraczki zasmażane ,  kompot owocowy ZUPA: mleko i przetwory mleczne, seler, jaja

 

2 DANIE:  mąka pszenna

, mleko i przetwory mleczne

Zupa jesienna, makaron z twarogiem i  śmietaną na słodko, kompot owocowy

(owoc)

ZUPA: mleko i przetwory mleczne ,seler, mąka p

 

2 DANIE: mąka pszenna

Zupa grochowa, ziemniaki, pulpet gotowany drobiowy z indyka, surówka: ogórek zielony i pomidor czerwony

 

 

 

ZUPA:  ziarna zbóż zawierające gluten

( makaron), mleko i przetwory mleczne, seler

 

2 DANIE:jaja, mąka pszenna